(untitled) (Philologia, 2021)
U radu se analizira ciklus pesama Sibila Marine Cvetajeve i tzv. ciklus o pčelama koji čini pet pesama iz zbirke Arijel Silvije Plat u kontekstu mitova o Dafne i Sibili. Prvim dvema pesmama iz oba ciklusa posvećena je posebna pažnja u cilju rasvetljavanja bliskosti poetičkih traganja američke i ruske pesnikinje. Figure Dafne i Sibile na specifičan način su slivene u jednu lirsku junakinju čiji je proces inicijacije u pesničko stvaranje opisan kroz resemantizovanje mitskog narativa.