(untitled) (Philologia, 2023)
Leksičko polje koje čine osnovni glagola oštećenja u srpskom i engleskom jeziku semantički je definisano autorovom kolokacijskom metodom kako bi se što objektivnije zaključilo o sličnostima i razlikama dva jezika. Utvrđeno je znatno češće pojavljivanje klaseme „pojava stvorena/doživljena u srpskom“, a „priroda“ i „mentalna pojava o nekome“ u engleskom. (Po)kvariti i upset imaju najveću polisemiju. Izneseni su i drugi podaci o distribuciji značenjskih elemenata ovog polja.