(untitled) (Philologia, 2021)
U ovome radu opisan je čas na kojem su obrađene tri straoengleske elegije - "Potukač", "Moreplovac" i "Ženina tugovanka". Posle uvoda koji se sastojao od mojih objašnjenja i razgovora o opštoj atmosferi i likovima u elegijama, studenti su dobili zadatak. U grupama i u zadatom vremenskom intervalu trebalo je da napišu svoju verziju staroengleske elegije, u kojoj će biti zastupljen motiv izgnanstva i motiv sećanja na prošlu sreću. U ovome radu prikazana su tri primera studentskih ozbiljnih i parodiranih, neosporno lucidnih elegija i prokomentarisani su mesto i značaj staroengleskih elegija u književnom kanonu.