Ih kan Deutsch shreiben – Probleme mit der Orthografie der serbischsprachigen Deutschlerner (Philologia, 2021)
U nastavi nemačkog poslovnog jezika daje se prednost sticanju kompetencije u jezičkoj aktivnosti pisanja, prvenstveno zbog poslovne korespondencije. U ovom radu govori se o ortografskim greškama studenata/kinja Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, čiji primeri sastava ukazuju na to, da se i posle višegodišnjeg učenja nemačkog kao stranog jezika javljaju greške tipične za početni nivo učenja stranog jezika. Cilj rada je da se utvrdi iz kojih područja jezičkog sistema treba da se poboljšaju znanja i kako da se organizuje nastava radi smanjivanja broja grešaka na ortografskom nivou.